Energie, enthousiasme en vakmanschap vormen de sfeerbepalende elementen van dit orkest.


Stichting
gevestigd te
Enschede
Informatie voor koren Projektorkest Twente


Projectorkest Twente is ontstaan uit een groep musici die jarenlang in wisselende bezetting diverse concerten, koorbegeleidingen en muziekproducties hebben verzorgd. Hierbij wordt er steeds op maat een orkest samengesteld. Het Projectorkest Twente is breed inzetbaar:
  • Van minimale bezetting tot een volwaardig (kamer)orkest; bv. van het Stabat Mater van Pergolesi in strijkkwartet vorm, tot Hšndel's Messiah in volle bezetting
  • Van barok tot modern
  • Van Overijssel tot Gelderland, en de Duitse grensstreek
  • Diverse slagwerkinstrumenten behoren tot de mogelijkheden, alsmede combinaties met blazers, harp etc.
  • Indien gewenst, kunnen wij een orchestraal intermezzo in uw programma inpassen
Van alles is mogelijk, en wij delen graag onze ervaring met u in de totstandkoming van bijzondere concerten. Projectorkest Twente heeft reeds meegewerkt aan diverse jubilea van koordirigenten en/of koren. Steeds blijken wij een betrouwbare partner en wordt de samenwerking geprezen door koorbestuur en dirigent vanwege het speciale karakter van dit begeleidingsorkest. Door de mix van professionals, conservatoriumstudenten en vergevorderde amateurs kan voor een relatief lage prijs een goede prestatie worden neergezet. Het is ons streven om orkest, dirigent en koor in een vroeg stadium bij elkaar te brengen, zodat er een goede samenwerking tussen alle medewerkenden tot stand komt.

Om u een indruk te geven van projecten die wij recentelijk hebben volbracht, verwijzen wij graag naar het overzicht van onze
concerten. Voor een video en sfeerimpressie van hoe het uiteindelijk zou kunnen worden, zie de videos en impressie pagina. Een greep uit de diverse reakties die wij van solisten, dirigenten en koorbesturen hebben ontvangen, alsmede quotes uit diverse krantenrecensies, zijn verzameld onder het media item.

PoT heeft een klein bestuur, en kan daarom binnen zeer korte termijn uitsluitsel geven omtrent een verzoek tot een koorbegeleiding. Als het een gangbare bezetting betreft kunnen wij binnen enkele dagen reageren op een voorstel en/of vragen omtrent financiŽle aspecten, de bezetting en potentiŽle concertdata.

Neemt u gerust contact met ons op om geheel vrijblijvend de mogelijke opties tot samenwerking te bespreken.