Energie, enthousiasme en vakmanschap vormen de sfeerbepalende elementen van dit orkest.


Stichting
gevestigd te
Enschede
Concertreacties en media items


"U vult met uw Projectorkest een gat in de muzikale markt, want het is voor kleinere koren moeilijk een betaalbaar orkest van kwaliteit te vinden."
Een vaak gehoorde reactie als een koor ons orkest ontdekt.
 
"Ik heb de afgelopen jaren al diverse keren als solist met het Projectorkest Twente op het podium gestaan. Zowel bij de barokke Hдndel, als bij de moderne Britten zorgt dit orkest voor een betrouwbare begeleiding. Hierdoor kan je volledig opgaan in de muziek, en durf je samen met de dirigent een grote muzikale vrijheid te nemen."
Falco van Loon, tenor, diverse projecten
 
"Werken met het Projectorkest Twente is altijd een feest.
Het begint er al mee dat de organisatie altijd tot in de puntjes geregeld is; laat dat maar aan Irene over.
De musici zijn altijd goed voorbereid en het repeteren en concerteren verloopt probleemloos. Dat maak je echt wel eens anders mee.
Lieve mensen, wat ben ik blij met jullie, deze samenwerking houden we erin! "
Jan Willem Docter, organist en dirigent, diverse projecten
 
"Zowel als dirigent als organist heb ik al vaak met jullie mogen werken. Soms met heel kleine, soms met juist best grote bezettingen. Soms juist met tutti koor werken, en soms vooral met zangsolisten.
Maar altijd is het super prettig werken met jullie!"
Wilbert Berendsen, organist en dirigent, diverse projecten
 
Lintje voor dirigente Mirjam Spoelman
Tijdens het 80-jarige jubileumconcert van Cantica Nova uit Losser, is Mirjam Spoelman uit Diepenheim, afgelopen zondagmiddag na afloop van een magistrale uitvoering van Hдndel's Messiah benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Wij zijn er als Projectorkest Twente trots op dat wij getuige waren van dit heugelijke feit, en al zo lang met deze dirigente mogen samenwerken.
Hier het volledige artikel uit de Tubantia:
Tubantia 1 december 2019
Klik hier voor de volledige recensie.
 
Cantica Nova Losser brengt korte Messiah van GF Hдndel
LOSSER - Bij gelegenheid van zijn tachtigjarig bestaan brengt Gemengd koor Cantica Nova op 1 december in de Maria Geboortekerk een verkorte versie van de Messiah van GF Hдndel.
„Een bijzondere uitdaging"
Hier het volledige artikel uit de Tubantia:
Tubantia 28 november 2019
Klik hier voor het volledige artikel.
 
Projectorkest Twente dankt Jaap Vonk voor 14 prachtige concerten
"Ik vond het een mooi concert in Zelehm, met een koor dat boven zichzelf uitsteeg. Dit gebeurde zeker ook vanwege de voortreffelijke begeleiding van het orkest. Wij zijn dit al jaren zo gewend maar het is nooit vanzelfsprekend. Jullie maken mooi muziek, goed gespeeld , en het klinkt prachtig. En jullie verzorgen vooral een hele goede koor- en solistenbegeleiding, zodat iedereen op het podium optimaal kan presteren. Hartelijk dank hiervoor, en ook voor alle vorige concerten."
Lovende woorden van dirigent Jaap Vonk op 28 september 2019
 
"Ik heb heel erg kunnen genieten van alles, zowel tijdens de voorbereidingen als tijdens en na concert. We hebben alleen maar superlatieven gehoord in de reacties. Veel emoties bij publiek, en bij veel mensen toch een traantje bij sommige stukken. En daar doen we het voor: De schoonheid van de muziek, maar ook vooral de emotie willen overbrengen.
Ik heb genoten van jullie als orkest. Het was een fantastisch gevoel om jullie om me heen te hebben als goede musici en de samenwerking was super.
Dank daarvoor!!!! "
Lovende woorden van dirigent Han Schokker, 14 nov 2018
 
Groot applaus in tjokvolle Plechelmusbasiliek
"Na het succesvol optreden in de Dom van Keulen beleefde het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor en nieuw hoogtepunt, namelijk het grote concert in de 'eigen' Plechelmusbasiliek. Het koor bracht samen met Projectorkest Twente een klassiek repertoire in een tjokvolle basiliek met meer dan vijfhonderd bezoekers."
Recensie Dй Weekkrant Noordoost-Twente, Dinsdag 20 november 2018
Klik hier voor de volledige recensie.
 
DRIE IN ЙЙN
"Dit is drie in ййn: promotie voor Oldenzaal, de basiliek en ons koor"
Recensie TC Tubantia, 12 november 2018
Klik hier voor de volledige recensie.
 
Volle bak bij concert van Oldenzaals Latijns Basiliekkoor
"Meer dan 500 betalende bezoekers klapten zich de hand stuk bij de prima vertolkingen van onder meer Hдndels ‘Hallelujah’ en de ‘Mis in G’ van Schubert."
Recensie TC Tubantia, 11 november 2018
Klik hier voor de volledige recensie.
 
Oldenzaals Basiliekkoor presenteert concert met ProjectOrkest Twente
Concert aankondiging, Weekkrant Noordoost Twente
19 oktober 2018
Klik hier voor de volledige aankondiging.
 
Canticum jubileert met prachtig concert
[...] De belangstelling voor dit jubileumconcert was overweldigend, de koster van de kerk bleef stoelen aandragen! [...] De begeleiding werd uitstekend verzorgd door Het Projectorkest Twente."
Recensie Gorssel.nl 1 oktober 2017
Klik hier voor de volledige recensie.
 
Als kroon op het 65-jarig jubileum van Music All, begeleid door Projectorkest Twente, zijn er maar liefst 2 Amateur Musical Award-nominaties ontvangen, te weten voor Beste Kap & Grime en Beste Kleding.
Een prestatie van (inter)nationaal formaat!
"Zeker het prachtige orkest zorgde ervoor dat het sprookje ook daadwerkelijk tot leven kwam", aldus de voorzitter. Op 24 oktober 2016 wordt in het DeLaMar Theater in Amsterdam de definitieve prijs bekendgemaakt. Uiteraard hopen wij dat Music All 1 of 2 Amateur Musical Awards mee naar Enschede zal nemen.
Nationale Amateur Musical Awards, Oktober 2016
 
"Met de keuze voor de uitvoering van het Stabat Mater van Jenkins tijdens het najaars-concert toonde Oratoriumkoor Soli Deo Gloria Nijverdal de durf om de muzikale nek uit te steken. Het eigentijdse Stabat Mater van Karl Jenkins zat boordevol verrassingen. Zo werd er gezongen in meer dan vijf talen, en de percussie-instrumenten deden de muziek regelmatig bijna swingen. Eigenlijk was dit werk een aaneenschakeling van muzikale hoogtepunten, op prima wijze ingevuld door koor, orkest en soliste: een prestatie om trots op te zijn."
Koen Edeling, www.muziek-recensie.nl, 10 oktober 2015
 
"Afgelopen maand op 18, 19, en 20 september 2015 speelde musicalvereniging Music All uit Enschede in het Wilminktheater in Enschede onder begeleiding van een live orkest de musical Beauty and the Beast. Met deze voorstelling werd het 65-jarig jubileum van de vereniging groots gevierd. Musicalweb.nl was aanwezig bij de premiиre op vrijdagavond die na een intensieve periode repeteren erg goed werd neergezet door de cast. Een mooi decor, een omgebouwde scootmobiel, mooie kostuums en een goed orkest bestaande uit 17 musici. Na afloop waren er dan ook een hoop lovende reacties van het publiek."
Redactie Musicalweb.nl, 2 oktober 2015
 
Diverse reacties uit de Facebook community nav de drie Beaty and the Beast producties met Music All:
-"Il est magnifique!!! Super gaaf gedaan allemaal. We hebben als publiek enorm genoten. Wat een energie!!!"
-"Was helemaal top, echt van genoten, een verdiende lange staande ovatie."
-"WOW. Wat een premiиre van Beauty and the Beast NL van Music All! De reacties zijn unaniem sprookjesachtig lovend."
-"Het was echt genieten!! Jullie hebben er een feestje van gemaakt."
-"Het was fantastisch."
Facebook, 20 september 2015
 
"En zo kwam een geweldig sprookje tot een einde.....
De bьhne is leeg, onze traanbuisjes goed doorgespoeld en onze mondhoeken over de oren van trots....
Music All heeft haar 65-jarig jubileum goed gevierd met Beauty and the Beast!
Alle bezoekers, cast & crew van Music All, medewerkers Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en alle sponsoren hartelijk bedankt voor het mogelijk maken van dit feestje!"
Music All Enschede bestuur en artistieke leiding, 20 september 2015
 
"WOW wat een premiйre van Beauty and the Beast NL van Music All!
De reacties zijn unaniem sprookjesachtig lovend...."
Music All Enschede bestuur en artistieke leiding, 18 september 2015
 
Epische Romeo en Julia
Groots en meeslepend drama; met overtuiging gebracht op een wel heel bijzondere plek. Muziektheater Servus is boven zichzelf uitgestegen met de voorstelling Romeo en Julia. […] Met 600 mensen was de premiиre zaterdagavond uitverkocht. Ze zagen dat het goed afliep met Romo en Julia.
Recensie TC Tubantia, 1 juni 2015
Klik hier voor de volledige recensie.
 
Im Oktober 2014 begann die Sдngergemeinschaft wдhrend eines Chorwochenendes im Jugendgдstehaus Papenburg mit den Vorbereitungen fьr das in der Vereinsgeschichte erste Passionskonzert. Chorleiterin Frauke Sparfeldt hatte fьr das Konzert das Stabet Mater von Joseph Haydn ausgesucht, das zum Fest Sieben Schmerzen der Heiligen Jungfrau Maria gehцrt. Das Konzert fand am 15. Mдrz in der Sцgeler St. Jakobuskirche statt.
"Der lang anhaltende Applaus der Konzertbesucher sowie die positiven Rьckmeldungen zeigen uns, dass sich die intensive Probenarbeit gelohnt hat", meinte Sparfeldt.
Reaktie van dirigente Frauke Sparfeldt in de pers, Sцgel, maart 2015
 
Succesvol jubileumconcert Onze Stem
Ha, welch ein Fest, met dit lied besloot zang- en oratoriumvereniging Onze Stem afgelopen zaterdag haar 90-jarig jubileumconcert. En een feest was het, van begin tot aan het eind stond er een koor dat samen met orkest, solisten, pianist en organist de bezoekers op het puntje van hun stoel deed zitten en wist te boeien. [...] Het Projectorkest Twente die al vaker met Onze Stem samenwerkte speelde naast de begeleiding van het koor vol overgave ook een stuk van W. Boyce.
Astrid Krause is degene die met veel enthousiasme, humor, en vakkundigheid het koor naar deze hoogte heeft kunnen brengen. Zij dirigeerde het koor, orkest en solisten en bracht het naar het niveau wat een 90-jarig jubileum waardig is.
Recensie Hofweekblad, weekblad voor Hof van Twente, 9 maart 2015
Klik hier voor de volledige recensie.
 
Canticum maakt verwachtingen waar
Zodra de eerste noten van ‘Cantique de Jean Racine’ klonken, kwam de ontspanning: we zouden een bijzondere avond beleven. [...] En als laatste onderdeel voor de pauze een verrassende harpsolo van Piernй, vertolkt door de jonge harpiste Zoл Knoop. En dan het beroemde Requiem van Faurй, een werk waar de componist zelf van zei, dat het ‘zo zachtmoedig is als ikzelf’. En zo klonk het ook: ingehouden en berustend. Een bijzonder concert.
Recensie Gorssel.nl, 3 november 2014
Klik hier voor de volledige recensie.
 
Eйn van onze organisten, Henk Linker, heeft tezamen met zijn vrouw, de Russische mezzosopraan Valeria Boermistrova, een CD met Marialiederen opgenomen. Door het nationale klassieke muziekblad Luister is deze CD met een 10 beoordeeld. Wij zijn er trots op met een musicus van dat kaliber te mogen musiceren.
Recensie Luister uitgave november 2013
Klik hier voor de volledige recensie.
 
Abschluss mit rauschendem Finale
[...] Mit Beethovens Ouverture „Die Weihe des Hauses“ konnte das Orchester alleine zeigen, dass es dank Stefan Brauns klarem und ausdrucksvollem Dirigat mit den Tьcken der Kirchenakustik fertig wurde. Dieses zunдchst majestдtische, zum Schluss triumphierend festliche Stьck enthдlt im zweiten Teil gefдhrlich filigrane Strukturen, die die Musiker mit differenzierter Dynamik und zarter Klanggebung in die nдchste strahlende Fortissimo-Stelle aufblьhen lieЯen. [...]
Das nдchste rein instrumentale Stьck, Schuberts „Unvollendete Sinfonie“ Nr. 8, gestaltete Stefan Braun ruhig bewegt und kontrastreich: mit weit gespannten, sanft schwebenden Linien (schцn: Celli/Bдsse und die Blдsersolisten), weichen Tupfern und krдftigen Marschklдngen. [...]
Grafschafter Nachrichten 25 november 2013
Klik hier voor het volledige artikel uit de Grafschafter Nachrichten.
 
Johannes Passion van Stedelijk Koor vol verrassingen
[...] Bijna zeshonderd belangstellenden waren zaterdagavond naar het Muziekcentrum gekomen om Bachs Johannes Passion te beluisteren. Voor de uitvoering tekende ditmaal het Stedelijk Koor Enschede, in samenwerking met Kammerchor der Musikschule Niedergrafschaft, met de nodige aanvulling, onder meer van projectzangers. De instrumenten werden bespeeld door leden van het Projectorkest Twente dat onder begeleiding stond van Armanda ten Brink. [...]
Het orkest zorgde voor een prima wisselwerking met de vocale partijen [...]
Koen Edeling; uit: TC Tubantia 10 maart 2013
 
"Beste mensen van Projectorkest Twente, het was een enorm fijne samenwerking! Dank voor jullie inzet, geduld, bereidwilligheid, en vooral voor jullie muzikale elan! Dank jullie wel. Armanda"
Armanda ten Brink, dirigente Stedelijk Koor Enschede,
Johannes Passion Bach project, 2013
 
Weihnachtskonzert der Spitzenklasse
[...] Auch das Projektorchester Twente, ein Ensemble, das sich in unterschiedlicher Besetzung in der Region „Oost Nederland“ und im deutsch-niederlдndischen Grenzraum einen guten Namen gemacht hat, war eine absolute Bereicherung des anspruchsvollen Programmes, das in der Messe in G-Dur von Franz Schubert seinen absoluten Hцhepunkt bot. [...]
Emsland-Zeitung 02. Januar 2013
Klik hier voor het volledige artikel uit de Emsland-Zeitung.
 
Mit Pauken und Trompeten
[...] Nach der dargebotenen Kirchensonate in C-Dur fьr Orchester von Wolfgang A. Mozart spendete das Publikum spontan Applaus und zollte dem Orchester damit groЯe Anerkennung. [...]
Grafschafter Nachrichten Nordhorn - 6 dec 2012
Klik hier voor het volledige artikel uit de Grafschafter Nachrichten Nordhorn.
 
"Op zondagmiddag 4 november 2012 hielden wij ons jubileumconcert ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van ons koor in de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing. In een goed gevulde kerk klonk Die Schцpfung van Joseph Haydn. Wij kijken terug op een prachtig optreden, wat door het publiek zeer gewaardeerd werd, getuige het ovationele applaus na afloop van het concert."
Dirigent Jan Kruisselbrink & bestuur Zang- en Oratoriumvereniging Raalte
Schцpfung project 2012
 
"Het was een bijzondere ervaring om met zoveel gemotiveerde mensen samen te werken om zo'n meesterwerk ten gehore te brengen. Ruim twee uur geconcentreerd spelen en luisteren. Daar zijn we trots op!"
Annebeth Menalda, voorzitter Oratoriumkoor Eigenwijs Twente,
Johannes Passion Bach project, 2011
 
Jubilate Neede klankrijk in Duitse en Franse liturgische koorwerken
[...] Het Projectorkest Twente toonde zich hierbij een betrouwbaar begeleidingsorkest. Mede dankzij dit ensemble en de organist Hans Stege werd de uitvoering tot een goed einde gebracht. [...]
Frans Heijdemann; uit: TCTubantia, 12 nov 2010
 
"Wij hebben de samenwerking met Projectorkest Twente wederom als bijzonder goed ervaren. Van alle kanten zeer positieve geluiden over het PoT, niet alleen over de goede muzikale begeleiding, maar ook over de sfeer tussen orkest- en koorleden."
Corrie Hemkes, voorzitter Oratoriumkoor Eigenwijs Twente, maart 2010
 
"In tien dagen tijd heb ik Pergolesi's Stabat Mater vier keer uitgevoerd met het Projectkwartet Twente. De strijkers van dit ensemble wisten feilloos de nieuwe atmosfeer van de telkens veranderende solistenbezetting en akoustiek in de diverse kerken direct op te pakken."
Pierre Schuitemaker, dirigent FEM en Oratoriumkoor Eigenwijs, maart 2010
 
Das geht unter die Haut
Ochtrup - Im ersten Teil des geistlichen Konzertes fьllte das „Salve Regina“ von Alessandro Scarlatti am Freitagabend die evangelische Kirche. [...] Die Zuhцrer fьhlten sich getragen von dem Gesang und der instrumentalen Untermalung des vierkцpfigen Ensembles des Projektorchesters Twente. Das Streichquartett, das in Ochtrup auftrat, war nur ein Teil des niederlдndischen Orchesters, in dem sowohl Berufsmusiker und Conservatoriums-Studenten als auch Amateure mitwirken. Gebannt lauschten die Konzertbesucher den groЯartigen Darbietungen von Chor, Solistinnen und Streichensemble.
Uit: Mьnsterlдndische Volkszeitung - Ochtrup - 23. Mдrz, 2010
Klik hier voor het volledige artikel uit de Mьnsterlдndische Volkszeitung.
 
Prima Kerstconcert BMK
Het Brummens Mannenkoor, onder leiding van dirigente Alina Sokolova, kan terugzien op een zeer geslaagd kerstconcert. In de overvolle Oude Kerk in Brummen werd op 19 december samen met het vrouwenkoor Phoenix, ook uit Brummen, en strijkensemble Projectorkest Twente een zeer afwisselend en internationaal repertoire ten gehore gebracht.
Het spits werd op passende wijze afgebeten door het Projectorkest Twente met het nummer Air om G strings van J.S. Bach. Vervolgens zongen het BMK en Phoenix gezamenlijk een drietal kerstliederen daarbij begeleid door strijkensemble en piano. Daarna zong het BMK begeleid door het strijkensemble een aantal stukken waarbij in het bijzonder het Gloria van Vivaldi en het Wachet auf van Bach zeer in de smaak vielen. [...]
Uit: Regiobode, online; Geplaatst op: 28-12-2009
 
"Ik heb ontzettend genoten van de samenwerking en vooral van de klank van het orkest, en natuurlijk van jullie inzet! De sfeer was zeer ontspannen en toch werd er hard gewerkt aan de voorbereiding van het concert. Ik kijk met zeer veel genoegen terug op onze samenwerking."
Alina Sokolova, ad-interim dirigent Brummens Mannenkoor,
vaste dirigent van De Amsterdamse Bachvereniging, december 2009
 
"Het was erg prettig werken met PoT. De spelers waren goed voorbereid, en gingen er met volle inzet tegen aan. Ook de flexibiliteit om met door omstandigheden veranderende situaties om te gaan, maakte het orkest tot fijne medemusici."
Frank Deiman, dirigent Deventer Toonkunstkoor Euterpe, december 2009
 
"Door het uitgebreide repetitiepakket van een aparte orkestrepetitie vooraf aan een tutti repetitie, en de generale, is er met de aanpak van het PoT ruimte om echt aan elkaar te wennen. Dat maakt dit orkest bijzonder in z'n soort. Wij hopen in de toekomst nog vaak met dit orkest te kunnen werken."
Pierre Schuitemaker, dirigent Oratoriumkoor Eigenwijs, 29 november 2009
 
"Dit orkest heeft vanaf de eerste noot een grote zelfredzaamheid, waardoor je als koordirigent heel veel aandacht aan je eigen koormensen kan blijven geven. Zodoende kan je het hoogst mogelijke concert resultaat bereiken met het koor, de zangsolisten en orkestmusici."
Ina Sprick, koordirigente AGK Borculo, 15 november 2009
 
"Voor een orkest is niet alleen het technisch niveau belangrijk; flexibiliteit, warmte, rust en draagkracht zijn net zo essentieel.
Deze aspecten zijn juist zo typerend voor dit begeleidingsorkest."
Jan van Dijk, dirigent Toonkunstkoor Doetinchem, oktober 2009
 
Jubilaris pakt uit
Ook het verrassend goede Projectorkest Twente mag hier zeker vermeld worden. [...] Als instrumentaal intermezzo speelden de rotsvaste organist Henk Linker en de hoboпste Hйlиne Kockelkoren nog een rhapsodie van Rheinberger. In dit Frans georiлnteerde werk kwam de mooie toonvorming van de hoboпste geheel tot zijn recht.
Uit: Arnhemse courant - Door Rien Schox - oktober 2009
 
Jubileumconcert ontroert
Het twee uur durende concert bood een variлteit aan muziek en stemmen. [...] Hйlиne Kockelkoren was indrukwekkend op de hobo. Kippenvel was er bij de Grosse Messe van Rheinberger met vier solisten. Zij werden begeleid door het zeer professioneel klinkende Projectorkest Twente met Henk Linker op orgel.
Uit: de Gelderlander - Door Marleen Kruitwagen - oktober 2009
 
Musik und Texte gehen unter die Haut.
Beeindruckende Auffьhrung: Friedensmesse in St. Jakobi/Zuhцrer brechen in Jubel aus.

Coesfeld - Denkwьrdig und besinnlich war das Konzert zum Tag der Deutschen Einheit in der vollbesetzten Jacobikirche. [...] Sehr positiv fiel auf, dass Chor und Solisten vom Orchester nicht ьbertцnt wurden, weil es sich passend zurьckhielt. [...] GroЯartig das Finale mit Solisten, Orchester und Chor. A cappella gesungen das Abschusslied "Praise the Lord". Danach brach Jubel ind der Kirche aus. Berechtigter Jubel fьr eine beeindruckende Leistung aller Akteure.
Von: Allgemeinen Zeitung Coesfeld - Manfred van Os, 4 oktober 2009
 
"Ich mцchte das Orchester ganz herzlich fьr die tolle Zusammenarbeit bedanken. Wir haben schon einen guten Zeitungsbericht erhalten, wo Chor und Orchester lobend erwдhnt werden. Es gibt aus allen Richtungen nur positive und begeisternde Resonanz!"
Reinhard Mensing, dirigent Kirchenchores St. Jakobi , 5 oktober 2009
 
Jubileumconcert uitgesteld
LOSSER - De jubilerende zangvereniging Cantica Nova heeft haar jubileumconcert met highlights uit zeventig jaar met begeleiding van een groot orkest uitgesteld. Het concert stond gepland voor 15 november. De vereniging is er niet in geslaagd tijdig een goed begeleidend orkest samen te stellen. Het concert wordt daarom uitgesteld tot zondag 7 februari. „Wij gaan voor kwaliteit”, zegt voorzitter Bert Kapers over de genomen beslissing. „Onze wens om door het Project Orkest Twente begeleid te worden kan dan wel in vervulling gaan.”
Uit: TCTubantia - 28 september 2009
 
"Ik heb de samenwerking met PoT geweldig gevonden, en ben er dagen later nog steeds erg van onder de indruk hoe wij de Bach aria hebben gespeeld met bassolist Joep van Geffen. Wat daar ontstond zo spontaan tijdens het concert was van een zeldzaam hoog niveau."
Wilbert Berendsen, dirigent Vocaal Ensemble Capriccio Vorden
 
Loven wordt juichen na klinkend eeuwfeest van Needse christelijke zangvereniging
NEEDE - Het eerste werk was van de diepgelovige J.S. Bach, wiens bekende koraalmelodie hier klonk op de tekst 'Wohl mir, das ich Jesum habe'. De hobo en violen lieten op fraaie wijze de hoofdmelodie horen en het koor legde een gedegen klank aan de dag. [...] Hierna stond de Sint Joris Mis op het programma. Een hele kluif voor het koor, niet alleen door de onregelmatige maatsoort in het Credo, maar ook vanwege soms lastige intonaties. Ook het orkest kon zich lekker uitleven; een speciaal compliment voor de trompettist.
Uit: TCTubantia - 30 november 2008
 
"Wij hebben jullie professionele medewerking heel erg op prijs gesteld en denken terug aan een prettige samenwerking. We wensen jullie veel succes met de oprichting van de Stichting Projectorkest Twente."
Luppo Nobbe, voorzitter Christelijk Koor Jubilate Neede, 30 november 2008
 
Koren maken van Saint Nicolas Cantate een prachtige surprise
Het ensemble, bestaande uit strijkers, slagwerk en het pianoduo gebroeders Blaak wist de intensiteit van de dramatische cantate over het leven van Nicolaas goed te vertolken.
Uit: TCTubantia - door Jos Keijzer, 3 dec 2007
 
“Voor mijn 25 jarig jubileum als koordirigent heb ik Irene de Bruin gevraagd een orkest samen te stellen om de Saint Nicolas Cantate van Benjamin Britten te begeleiden. Aan deze vraag bleek zij makkelijk te kunnen voldoen. Ze kende voldoende strijkers die deze uitdaging wilden aangaan. De repetities waren intensief maar er werd altijd op inspirerende en prettige manier gewerkt. Het concert was fantastisch in een volle kerk. Ik heb er erg van genoten. Dat dit gebeuren uiteindelijk tot de oprichting van Projectorkest Twente zou leiden vind ik fantastisch”.
Mariette Effing, dirigent van Kringzingers, Oost Nederlands Kamertjeskoor, Stadsjongenskoor & Jongemannenkoor Oldenzaal, 2 dec 2007